Vai al contenuto

Carrello

Il tuo carrello è vuoto

Articolo: Despre unghiile perfecte

Despre unghiile perfecte - Coria

Despre unghiile perfecte

Pentru inceput, stim cu toate ca gelul si acrylul sunt doua metode de prelungire a unghiilor naturale, cu tips-uri sau cu sabloane. Tipsurile se lipesc in continuarea unghiei si sunt apoi intarite si protejate de acryl/gel. Sabloanele se folosesc pentru a construi unghia fara tipsuri, numai cu gel/acryl, la fel, in continuarea unghiei naturale. In ambele cazuri(tipsuri sau gel/acryl) ne putem alege lungimea unghiei pe care ne-o dorim: mai lungi sau mai scurte.
 
Acrylul este cunoscut si sub denumirea de "portelan" si rezulta din combinarea unui lichid acrylic cu praf acrylic. Se aplica cu o pensula speciala pe unghii si se intareste la aer in 4-5 minute. Este rigid, nu se indoaie si este foarte rezistent. Spre deosebire de gel, la acryl, stratul care iti protejeaza unghia este mai subtire, prin urmare mai putin vizibil si efectul de "unghii false" nu mai este atat de evident, unghiile avand un aspect cat se poate de natural. (este recomandat pentru un stil de viata mai dinamic)
 
Gelul se aplica pe unghie tot cu o pensula speciala, in mai multe straturi, dupa fiecare strat fiind necesara expunerea unghiilor la o lampa UV cu ajutorul careia se intareste. Rezultatul final este unul foarte reusit insa, asa cum am spus si mai sus, stratul este destul de gros. Gelul este mai elastic, se poate indoi. (este recomandat pentru un stil de viata mai static)
 
La ambele modalitati de aplicare a unghiilor false putem opta pentru milioane de modele(imaginatia noastra este limita); pentru ambele variante putem alege manichiura permanenta, pentru aceasta folosindu-se gelul/acrylul deja colorat.
 
Aceste tipuri de unghii false necesita o intretinere periodica(o data la 2-3 saptamani) deoarece unghia creste iar intre cuticula si gel/acryl se va forma un spatiu gol care trebuie umplut constant.
Daca suntem multumite de lungimea si forma naturala a unghiilor noastre putem alege sa ne punem numai protectie, lucru care este posibil atat cu acryl cat si cu gel. Acestea se aplica peste unghia naturala, formand un strat protector care impiedica ruperea, exfolierea acestora.Si in acest caz se face intretinerea periodica.
 
Pentru indepartarea unghiilor false e bine sa ne ducem la persoanele/salonul unde ni le-am aplicat pentru ca la ambele exista metode diferite de indepartare a lor, fara a distruge, rupe sau exfolia unghia naturala. La acryl se foloseste un lichid special care il inmoaie si apoi il face usor de dat jos iar la gel se pileste stratul pana la unghia naturala.
 
6 avantaje
 
1. Sunt mult mai rezistente decât unghiile naturale
Unghiile false sunt o alternativă în cazul în care cele naturale nu cresc suficient, se exfoliază, se rup, ai obiceiul să le rozi sau pur şi simplu vrei o manichiura impecabilă pentru mai mult timp.
2. French perfect permanent
Visul de a avea o manichiura french clasică, perfectă şi care nu se strică timp de câteva săptămâni este în sfârşit realitate! Asta nu înseamnă că tu trebuie să renunţi la activităţile cotidiene, înseamnă doar că unghiile tale vor face faţă cu bine tuturor încercărilor. Vei scăpa şi de micile imperfecţiuni, cum ar fi denivelări sau striuri pe suprafaţa unghiei.
3. Unghii lungi
În cazul în care unghiile naturale nu îţi permit să le păstrezi lungi, protecţia cu gel te ajută să le menţii la lungimea pe care ţi-ai dorit-o întotdeauna. În plus, forma va fi mereu ideală, iar unghiile perfect simetrice.
4. Modele deosebite şi variate
Unghiile false îţi permit să dai frâu liber imaginaţiei în ceea ce priveşte decorarea lor: picturi pe unghie, aplicaţii tridimensionale sau piercing-uri.
5. Lacul de unghii rezistă mai mult
Dacă vrei să transformi french-ul clasic într-o culoare plină de personalitate, poţi oricând folosi liniştită ojă preferata; partea bună e că pe gel oja se va menţine intactă mai mult timp decât pe unghia naturală şi va avea un luciu perfect. Te-ai plictisit de ea? Nu-i nimic, o ştergi şi rămâi cu aceeaşi manichiura perfectă de la început.
6. Refacerea unghiilor rupte
Ţi s-a rupt o unghie? Nu este nicio problemă, cu ajutorul acestor materiale, unghiuţa poate fi refăcută în aşa fel încât nu o vei putea deosebi de cele naturale.
 
4 dezavantaje
 
1. Unghia naturală trebuie pilită
Există mitul conform căruia acrilul sau gelul atacă unghia naturală şi o distrug. În realitate este adevărat că unghia naturală este uşor afectată, dar nu din cauza materialelor, ci a faptului că trebuie pilită lejer pentru ca gelul să aibă aderenţă. Procedeul însă nu este mai dăunător pentru unghii decât este vopseaua pentru păr.
2. Atenţie la apă
Statul cu mâinile mult timp în apă (datorită jobului, îndeletnicirilor gospodăreşti sau a unei vacanţe la mare) poate cauza desprinderea parţială/ totală a gelului de unghia naturală. Nici aspectul nu este cel mai fericit, zona desprinderii apărând că o pată albicioasă opacă.
3. Necesită întreţinere
Indiferent că îţi place sau nu, unghiile false/protejate cu gel trebuie întreţinute la 2-3 săptămâni. În caz contrar, aspectul va fi unul total inestetic, fiind vizibilă diferenţa între unghia nou crescută şi gel. În plus, în funcţie de lungimea unghiilor şi activitatea cotidiană creşte riscul ruperii.
4. Dau dependenţa!
Poate cel mai mare dezavantaj este faptul că într-adevăr dau dependenţa! Sunt extrem de practice, unghiile arată permanent impecabile şi nu se mai rup. Nici preţul nu este unul prohibitiv, dacă facem socoteală cât ne costă o manichiura obişnuită, care însă va fi necesară săptămânal.

Commenta

Questo sito è protetto da reCAPTCHA e applica le Norme sulla privacy e i Termini di servizio di Google.

Nota che i commenti devono essere approvati prima di essere pubblicati.

Read more

Tips & Tricks Unghii - Coria

Tips & Tricks Unghii

Îţi place să ai unghiile îngrijite şi maniuchiura şi pedichiura perfecte? Poţi învăţa să faci chiar tu cele mai frumoase modele, fără să fii nevoită să mergi de fiecare data la salonul de înfrumus...

Per saperne di più
Materiale necesare pentru unghii - Coria

Materiale necesare pentru unghii

De ce ai nevoie pentru a pune unghii cu gel V-am tot vorbit despre oja semipermanentă. M-am gândit că ar fi cazul să vă vorbesc puțin și despre unghiile cu gel. La fel ca și în cazul aplicării o...

Per saperne di più